sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kasvojenpuhdistusta intialaisittain

Matkaillessa minulla on yleensä oma budjetti kosmetiikkalöydöille, ja poikkeuksetta niitä on aina tarttunutkin mukaan (vähintäänkin Lushin myymälöistä). Intian reissulla perinteisiä merkkejä ei juuri näkynyt kuin lentokentällä, eikä Intian omat tuotemerkit juurikaan innostaneet. Yksi suuri poikkeus kuitenkin löytyi, nimittäin Himalaya Herbals, jonka tuotteita myydään niin ruokakaupoissa kuin apteekeissakin.


Himalaya Herbals valmistaa allergisoimattomia, eläimillä testaamattomia pitkälti luonnonmukaisia tuotteita. Googletuksen perusteella tuotteita ei tällä hetkellä saa Suomesta (huikatkaa, jos olen väärässä!), mutta tilaamalla toki useammastakin paikasta.



Ostin siis Intiasta muutaman tuotteen kokeiluun ja tuliaisiksikin. Ensimmäisenä esittelen nyt lopuillaan olevan kasvoputsarin, Purifying Neem Face Wash. Geelimäinen puhdistusaine sisältää neem-puuta, jolla on antibakteerisia vaikutuksia, ja kurkumaa jonka tiedetään tehoavan akneen ja näppylöihin. Tuote on suunnattu kaikille ihotyypeille.

Puhdistusgeeli tuoksuu vähän samalta kuin aloe-tuotteet. Tuoksu on olemassa siis, mutta se ei ole mitenkään hallitseva - oikeastaan tuoksu on miellyttävä ja "puhdas". Geeli on kuohkeaa ja pehmeää. Mielestäni tämä on yksi ehdottomasti hellävaraisin pudistusgeeli jota olen käyttänyt. Saippuaton geeli ei kuivata, mutta syväpuhdistaa näppyläistä ihoa. Minua todella harmittaa, että tämä on jo lopuillaan...


Himalaya Herbalsin tuotteet ovat todella edullisia suoraan Intiasta ostettuna. (Toki keskivertointialaisen ja suomalaisturistin käsitys edullisesta poikkeaa toisistaan.) Tämä 150ml pakkaus maksoi 99 rupiaa (n. 1,50e) ja muistaakseni tähän sai vielä matkakokoisen tuubin samaa ainetta kaupan päälle. Himalayan nettikaupassa tuotteen hinta näyttää olevan 6,63 euroa, joka on nelinkertainen mutta ei sekään toki paha. Laadukkaaksi, ekoystävälliseksi tuotteeksi kyseessä on todellinen löytö! Jos vielä joskus matkustan Intiaan, varaan matkalaukusta ainakin puolet näille tuotteille.

(Kaksi ensimmäistä kuvaa lainattu, täältä ja täältä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tahdon mä! :)