tiistai 23. maaliskuuta 2010

Hehkuva päivävoide

Esittelen mukavan päivävoiteen, joka sopii meikin alle. Nivean Natural Beauty Beautifying Moisturizer-voide on siinä mielessä erilainen päivävoide, että se jättää iholle hieman väriä, hehkua ja jopa kimaltelee vähän (ilman mitään hileitä sentään). Siksi tämä sopii erityisen hyvin meikin alle. Voide on ollut minulla jo viime kesästä, ja olen käyttänyt vain ehkä neljänneksen sisällöstä. Johtunee juuri siitä, että en meikkaa päivittäin, ja tätä on meikittöminä päivinä turha käyttää.



Natural Beauty -sarja on tarkoitettu 25-35 -vuotiaille naisille, jotka kaipaavat voiteelta hoitavuutta ja keveyttä, mutta ei vielä mitään anti age -tuotteita. Nivea mainostaa, että tätä voi käyttää jopa meikkivoiteen sijasta (minun iholle ei kyllä todellakaan riitä). Tämän pitäisi käydä myös kaikille ihotyypeille. Tehoaineena tässä päivävoiteessa on mangomaitoa ja kashmirproteiinia. Sisältöä purkissa on 50 ml ja voiteessa on UVA- sekä UVB -suojat. Tuoksu on mangomainen, ihan miellyttävä eikä liian voimakas (kasvoilla käytettävillä tuotteilla toivon olevan mahdollisimman kevyt tuoksu). Imeytyy hyvin. Tykkään tästä kyllä - tai sanotaanko niin päin, että ei huono. En kuitenkaan koe tätä niin ihmeelliseksi tuotteeksi että ostaisin uudestaan. Tämä purkki tyhjenee luultavasti yhtä hitaasti kuin tähän asti, vaikka ihan mielellään tätä kasvoille kaapiikin :)

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Teepuu puhdistaa

Sekaihon omistajan arki ei aina ole helppoa. Joiltakin kohdilta kasvojen iho on kuivakka ja toisilta kohdilta (etenkin T-alueelta) rasvainen: toisaalta on myös täyskuivia ja täysrasvaisia päiviä. Tuotteita on hyvä olla varastossa kumpiakin päiviä varten.

Välillä tuntuu, että tarvitsisin tehokkaampaa puhdistusainetta kasvoilleni kuin hellävaraiset emulsiot ja vaahdot. Sitä varten hankin The Body Shopista epäpuhtaalle iholle soveltuvan Tea Tree -puhdistusgeelin (n. 8e). Olen käyttänyt sitä vasta muutaman kerran, mutta ollut tyytyväinen. Tämän ostaessani sain myös näytteen saman sarjan kosteusvoiteesta, tykkäsin siitäkin.



Puhdistusgeeli poistaa epäpuhtaudet ja tasoittaa sekaihoani rasvaisina päivinä. Iholla se vähän kipristelee, mikä kertoo siitä että herkkähipiäisempien on syytä pysytellä tästä kaukana. Mielestäni tämä ei kuitenkaan kuivata, joten siinä mielessä hyvinkin kelpo tehoputsari. Tuoksu on aika tujakka, mutta ei huonolla tavalla - sellainen mitä haistelemalla voisin kuvitella tukkoisen nenän aukeavan.

Tuoksuvat vuodenajat

Miellän kaikki tuoksuvat tuotteet yleensä vuodenaikakohtaisiksi. Keväällä suosin puhtaita, luonnollisia tuoksuja. Viime kesän hittituotteitani olivat tervan-, mustikan- ja koivuntuoksuiset shampoot ja hoitoaineet (esim. Erittäin Hieno Suomalainen) ja Dermosilin terva- sekä puolukka-palasaippuat. Jotkut tuoksut, kuten ikisuosikkini kookos, ovat vuodenaikasidonnaisuuksien ulkopuolella. Kevät on raikas, syksy mausteisempi.

Yksi tuote, jonka tuoksunsa puolesta liitän automaattisesti talveen, on seuraava The Body Shopin Japanese Cherry Blossom vartalovoidepyree.



Tuoksu on todella voimakas, hajuvesimäinen: parfyymi onkin pitkällä INCI -listalla jo viidentenä, eli sitä on tuotteessa viidenneksi eniten. Tällä hetkellä kirjoittaessani minulla on lievä päänsärky, ja täytyy myöntää että kyseisen tuotteen testaus taisi vähän pahentaa päänsärkyä. Migreeniherkille tai allergisiin reaktioihin taipuvaisille en siis todellakaan suosittelisi tätä. Ensimmäinen melkein liian vahvan tuoksun omaava The Body Shopin tuote, jota olen käyttänyt. Tuoksu itsessään on kyllä miellyttävä mutta soisin sitä olevan vähän vähemmän.

Koostumukseltaan voide on geelimäinen ja imeytyy pikavauhtia, mistä annan kiitosta, kuten myös hygieenisestä pumppupullosta. Tuote jättää iholle kauniin kevyen hehkun, mutta toisaalta levityksen jälkeen jää pitkäksi aikaa ikävän tahmainen tunne.

Maksoin tästä 250ml pullosta aikanaan (n. vuosi sitten) kuutisentoista euroa. Houkutuin kauniista pullosta ja tuoksustakin. Yritän käyttää loppuneljänneksen nyt ennen lumien sulamista, sillä jostain syystä liitän tämän todella vahvasti talveen. Tämän lisäksi ei todella tarvitse suihkia hajuvettä, tai kannatakaan - vahvojen tuoksujen sekamelska vasta kauhea onkin.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Vehreyttä hiuksiin

Kevään tuloa jouduttaakseni valitsen mielelläni shampoohyllyltäni raikkaan hedelmäisen tuoksun ja työnnän sivuun mm. Tigi Brunette Goddessin, XZ:n Vanilla Cafén, TreSemmen ja Tigi Superstarin. Vaan mikä sitten päätyykään käyttöön?



Tämä vajaa vuosi sitten ostamani Tigin Control Freak on kulunut yllättävän hitaasti, vaikka ihan hyvää perusshampoota onkin (perusshampoo = puhdistaa, säilyttää puhtauden ainakin yhden vuorokauden ajan, ei tee tukkaa raskaaksi, ei kuivata, tuoksukin vähintään ihan kiva).

Tuoksuna siis tosi nami, pirteä ananas! Suosittelen jos haluaa hiukiin ennemminkin kevyttä, raikasta, keväisen vehreää tuoksua kuin voimakkaan parfyymista tai saippuaista. Muuten tämä on mielestäni aika peruslaatuinen tuote - parempia olen kokeillut, mutta reilusti huonompiakin. Toisaalta on tällä hintaakin: ostin 400-millisen Control Freakini kampaajan suosittelemana ja hinta hipoi pariakymppiä eli aivan liian kallis. Nykyään ostan Tigini järjestäen ulkomailta (Feeluniquesta, Strawberrynetistä tai Beauty Baysta) ja mielellään jättikoossa twin-packina hoitsikan kanssa, jolloin hinta on mielestäni kohtuullinen.

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Rakkautta ensi kosketuksella



Ostin tämän Freemanin Avocado & Oatmeal -mutanaamion "saunanaamiokseni" (tykkään muhitella saunan kuumuudessa sekä hiuksia että - asiantuntijat, älkää pelästykö - myös kasvojen ihoa). Tein ostopäätöksen marketissa edullisen hinnan vuoksi. Lopulta en kuitenkaan ole käyttänyt tätä saunassa vaan ihan yleisenä naamiona noin kerran viikossa.

Tämä vaaleansininen muta peittoaa monen kalliimmankin kollegansa, hinta-laatusuhde ei nimittäin voisi parempi olla (paitsi jos tämän saisi ilmaiseksi). Hinta on siis erittäin riittoisasta 150 ml tuubista viitisen euroa. Itsehän en INCEjä osaa lukea (pitäisi varmaan opetella), joten seuraavaksi tyydyn kertomaan siitä, miltä tämä aine sai ihoni tuntumaan.

Yhdellä sanalla: ihastuttavalta! Naamio kipristelee ja lämmittää iholla vaikutuksen alussa mukavasti. Tuoksu on rentouttava ja sellainen, että avaan korkin tuon tuosta ja nuuhkin sen herkullisuutta. Ensimmäisten käyttökertojen jälkeen epäpuhtaudet nousivat näppyinä ihon pintaan, mutta mielestäni se kertoo vain tuotteen tehosta. Ihohuokoset tuntuvat käytön jälkeen pienentyneen ja iho on tasaisempi ja niin pehmoinen! Tykkään aivan mahdottomasti tästä tökötistä, ja olen varma että jos kokoaisin top10 -listan kaikesta kokeilemastani kosmetiikasta, tämä pääsisi listalle.

Ylipäätään Freemanin tuotteille täytyy tietysti antaa kiitosta eläinkokeettomuudesta, josta olisin valmis maksamaankin vaikka pari euroa enemmän. Todella hyvä valmistaja kokemusteni perusteella. (Edelleen harmittaa, että se vadelma-persikka -kuorintavoide on poistunut markkinoilta. Toisaalta tilalle on tullut paljon uutuusherkkuja, joita en ole vielä edes kokeillut!)           

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Aikuinen nainen mä oon?



Teininä vannoin itselleni, että kirkkaanpunaista huulipunaa, kirkkaanpunaista kynsilakkaa tai sinistä luomiväriä en käytä ikinä, tai ainakaan ennen eläköitymistäni. Myös poskipunan käyttö oli pitkään pannassa, koska mielestäni vain tädit käyttivät poskipunaa.

Vaan nykyään (tosin jo parin vuoden ajan) poskipuna on arkimeikkini olennaisin osa: jonkun mielestä kenties liiankin olennainen, mutta minä tykkään! Suosikkejani ovat vaahtomaiset (mm. Lumene Luminous Foam, vasemmalla) tai voidemaiset (mm. The Body Shop, oikealla) poskipunat tai sitten hennon persikkaiset tai vaaleanpunaiset mineraaliposkarit kuten alla näkyvä L'Orealin yksilö.



Onko minusta nyt 23-vuotiaana sitten tullut kypsä Aikuinen nainen, kun olen hankkinut sekä sinisen luomivärin (IsaDoran mineraali sävyssä 47 Sapphire) että huutavanpunaisen huulipunan (L'Orealin ihana Color Riche Serum -huulipuna sävyssä Luminous Scarlet)? Kynsissä näkyy myös kirkkaanpunainen Max Factorin Nailfinity -kynsilakka sävyssä 549 Red Passion.





Ei syytä pelästyä, tällaisia tätipäiviä minulle tulee toistaiseksi vielä melko harvoin. Kirkkaanpunainen väri yhdistettynä muuten hillittyyn meikkiin on aika piristävää ja sininen luomiväri näyttää lopulta aika hauskalta ruskeisiin silmiin yhdistettynä. Punaisille kynsille en keksi puolustuspuhetta, kyllähän ne aika tätimäiset arkikäytössä ovat, vai?

Pus pus!    

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Naamioidut jalat



Ostin tämän jalkanaamion alkuvuodesta Body Shopin alesta huokeahkoon hintaan. Se sisältää mm. kaakaovoita, eteeristä piparmintuöljyä ja puhdistavaa kaoliinia. En ole ennen käyttänyt jalkamaskeja, mutta hankin tämän kokeilumielessä, onhan esimerkiksi saman sarjan jalkavoide laatutavaraa.

Nyt olen testaillut kyseistä tuotetta, ja on totta että käytön jälkeen jalat tuntuvat vähän aikaa pehmeämmiltä ja virkeämmiltä. Mikään ihmeaine tämä ei kuitenkaan ole, enkä usko että tämän loputua hankin uutta jalkanaamiota. Säännöllinen kuorinta ja kylvetys sekä päivittäinen rasvaaminen ovat mielestäni riittävän hyvää hoitoa jaloille. Lisäksi noin kerran vuodessa käyn mielelläni jalkahoidossa ihan hemmottelumielessä.

torstai 11. maaliskuuta 2010

Valkosuklaata nassuun

Mutta tätä herkkua ei suuhun parane pistää. Montagne Jeunessen syväpuhdistava valkosuklaanaamio. Bongasin tämän helmikuussa Seppälän alelaarista yhden euron hintaan, ja aiemmat kokemukset kyseisen merkin naamioista puolsivat tämän kokeilemista.


Valkosuklaa-kookosnaamio kosteuttavalla jojoballa höystettynä, pystyykö joku muka kieltäytymään? Täytyy tosin sanoa, että vaikka tuoksu oli ihana, odotin jotain vielä ihanampaa. Ehkä parempi näin, sillä muuten olisin varmaan hyvästellyt herkkulakkoni ja kiitänyt lähikaupan suklaahyllylle.




Kuivuttuaan naamio rapisi mukavasti pois. Se jätti ihon kirkkaaksi, pehmeäksi ja selvästi vähemmän tukkoiseksi. Iho kiittää ja omistajakin on rentoutushetkeen tyytyväinen. Suosittelen!

tiistai 9. maaliskuuta 2010

Paketillinen Avoneita


Olen rakastunut! Postin täti toi nimittäin paketin, joka sisälsi mm. juuri tämän suuren rakkauden. Voittekin päätellä, että se rakkaus on tuon tuubin sisällä, jota ylläolevassa kuvassa hellyydellä pitelen.
Kyseessä on ensitutustumiseni Avonin Planet Spa -sarjaan. Ensimmäisenä minulle esittäytyi Japanese Sake and Rice rentouttava käsi- ja jalkavoide. Jos kaikki Planet Spa -tuotteet ovat yhtä ihania kuin tämä yksilö, hankin ne kaikki.



Voide on koostumukseltaan täydellisen pehmeää kermaa, se imeytyy hyvin ja sopii tosiaan sekä käsille että jaloille. Siinä on pieniä vaaleanpunaisia mikrokiteitä, jotka hajoavat iholle hierottaessa ja tuntuvat ihanilta. Todella rentouttava vaikutus ja mukava pähkinäinen tuoku.


Mutta paketita löytyi myös ikävä pettymys. Avonin kivipuuteri värisssä fair ei passaa minulle ollenkaan, vähäinen pigmentti kokkaroituu iholleni, puuterivippa on surkea eikä tämä tule päätymään ainakaan omaan käyttööni. Värikin muuttuu iholla jotenkin rusehtavaksi vaikka tämän piti olla sävyistä vaalein. Onneksi minulla on vielä muutaman vanhan puuterin jämät jäljellä, niin ei tarvitse rikkoa kosmetiikanostolakkoa tämän virheostoksen takia. (Tilasin ja maksoin tuotteet siis ennen ostolakkoani, vaikka ne saapuivatkin vasta nyt.) Täytyy toivoa että joku tuttu huolisi tämän...


Sen sijaan huulipunasta tykkään! Pysyy tosi hyvin, kuvassa puna on ollut huulilla jo monta tuntia. Tämä on siis Avonin uusi aurinkosuojan sisältävä Mega Impact sävyssä Charged Cherry.



Hempeän tuoksuinen suihkugeeli Magical. Kynsissä näkyy kullanvärinen Mirror Shine -kynsilakka (Avonilta tämäkin). Paketista löytyi vielä nestemäinen Eye Radiance -luomiväri (kuparinvärinen) sekä kolme näytettä Planet Spa -sarjan kasvonaamioista. Naamioiden tiimoilta voisin palata asiaan lähitulevaisuudessa.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Vaahtoa jaloille



Alkuvuodesta kävin tosiaan Tallinnassa jalkahoidossa, kuten täällä aiemmin mainitsin. Rentouttavan hoidon päätteeksi jalkahoitaja levitti jalkoihini hyvältä tuntuvaa, vaahtomaista jalkavoidetta. Pyysinkin häntä myymään minulle tuotteen, jota jaloilleni suosittelisi. Tällainen Allpresan Pedicare -jalkavaahto tarttuikin mukaani. En osaa saksaa, joten en tiedä mitä "trockene fusshaut" tarkoittaa (saa suomentaa!), mutta tämä on jalkahoitajan mukaan täydellinen tuote minulle. Hinta taisi olla euroissa n.12e. Purkissa luvataan, että sen 125ml sisältö riittää n.160 käyttökertaan.

Minusta on hassua, että tuote sisältää 5% ureaa, jota on myös virtsassa. Joissakin Allpresan -tuotteissa ureaa näytti olevan jopa 15%. Olen kuitenkin oppinut, että urea on mainio, allergisoimaton ainesosa ihotuotteissa, sillä sehän on ihmiselle luontainen. Kuivuessaan ihon ureataso laskee, joten tämä jalkavaahto on hyvä tasapainottaja.

Vaahto on imeytyy samantien, se on tosi pehmeää ja kivan (ei pissan-) tuoksuista. Miellyttävää vaihtelua käyttää näin kevyttä, suorastaan ilmavaa jalkavoidetta. Yleensä levitän jalkoihin paksun kerroksen superrasvaista jalkavoidetta, mikä ei välttämättä ole hyvä asia ihohuokosten tukkeutumisen kannalta. Vaahtokoostumus on siis myös plussaa, tykkään muutenkin testailla vaihtoehtoisia koostumuksia ja annostelijoita. Jos esim. ripsiväriä saisi vaahtomaisena niin varmaan päättäisin kokeilla sitäkin :D

Tämä on sellainen tuote jota voisin ilman muuta hankkia lisää. (Tosin ongelmaksi voi jälleen muodostua se, etten ole nähnyt tätä Suomessa myytävän.) Koska hyvä arvostelu sisältää kuulemma myös kehitysvinkkejä, kaivelinpa sellaisenkin. Jalkavoiteelta toivon ennen muuta jalkojen pehmeyttä ylläpitävää tehoa ja kovettumien karistusta, mutta myös viilentävää vaikutusta. Tätä virkistystä kyseinen jalkavoide ei tarjoa, paitsi vaihtelun muodossa :)

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Rockaholic: Livin' the Dream



Vielä pari kuukautta sitten olin tilanteessa, ettei minulla ollut kuin yksi kovaa vauhtia tyhjenevä hoitoaine. Tällä hetkellä sen sijaan huomaan omistavani hoitoaineita miltei kolmen litran verran. Vuonna 2010 ei sitten tarvinnekaan ostaa yhtään hoitoainetta lisää... (Mm. Tigi Catwalkin Oatmeal & Honey -hoitsikka oli pakko ostaa 750ml koossa, kun sen tuotanto kuulemma loppuu.)

Kuvassa yksi uusimmista tuotteistani, Tigi Rockaholicin energisoiva hoitoaine. Livin' the Dreamin kehutaan olevan  "tour tested" - tasapainottavan ja kosteuttavan kovan bilettäjänkin (=muotoilutuotteiden suurkuluttaja) kuontalon. Se sisältää muodikkaasti goji-marjaa ja vihreää teetä. Tuoksu on trooppisen kookoksinen, ja sekös kelpaa minulle! Kuivashampoota lukuunottamatta Rockaholic -sarja ei kuitenkaan ole suurinta suosiotani saavuttanut. 250ml tuubi Feeluniquesta postikuluineen n.8e, Suomesta ostettuna vähintään tuplasti.

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Suihkimista

Dermosilin Foot Therapy -jalkasuihke alkaa olla lopuillaan. Aine sisältää kasviuutteita ja virkistää väsyneitä jalkoja. Tuotteen parasta ennen -kuukausi meni jo (9/2009) joten yritänkin nyt vauhdilla käyttää tämän loppuun. Vaikka silmiä kirvelee ja hengitys uhkaa salpaantua aina kun tätä ahkerasti suihkii, on meinaan niin tujun eukalyptuksista. Kyllä tämä ihan tosiaan virkistää jalkoja, ja suihkepulloa kätevä käyttää.



L'Oreal Elvitalin Nutri-Gloss Light, hiuksiin jätettävä hoitoainesuihke, jonka pitäisi antaa "todistetusti kiiltävät, kashmirin pehmeät ja ilmavat hiukset". Tätä olen vasta pari kertaa kokeillut kun sain käytettyä loppuun sekä XZ:n Muumi- että suklaa&vanilja -suihkeet. Tuoksu on voimakas, josta tulee mieleen granaattiomena vaikka pullossa tuoksuksi mainitaan sitrus. Ensituntuman perusteella vaikuttaa ihan kelpo takkujenselvittelijältä.




Toinen uusi tuttavuus, Make Up Storen suihkupullollinen cleansing water, joka poistaa tehokkaasti meikin ja epäpuhtaudet. Hieman tunsin kirvelyä kasvojen herkimmillä kohdilla mutta ei häiritsevässä määrin. Tehoaineina aloe vera, vihreä tee ja kamomilla. Jättää miellyttävän kevyen tuoksun.



Kesää odotellessa... Aurinkovoiteita on ihana haistella, niistä ei voi tulla mieleen mikään muu kuin ihana helteinen suvipäivä! Joskus olen kesän kaipuussani käyttänyt aurinkovoidetta tavallisen kosteusvoiteen asemasta. Kuvan viimekesäisistä melkein tyhjistä aurinkovoidepulloista voi päätellä, että suosin myös näissä tuotteissa spray-annostelua.





Avonin vartalosuihke on aika kiva uusi tuttavuus. (Oikeastaan hankin tämän jo elokuussa mutta vasta nyt otin käyttöön.) Tuoksu on makeahko granaattiomena-mango, tuo räntäkelin keskelle piristävän tuulahduksen tulevasta kesästä. Vaikka tuoku ei mikään ylellinen ole, tätä voi hyvin käyttää kevyenä arkihajusteena ja suihkia surutta ympäri vartaloa. Ihoa kosteuttavaa vaikutusta tällä ei ole, mutta tuote on virkistävä ja suihkepullo on mukava käytössä. Kunhan tämä loppuu, voisin tehdä samaan pulloon oman miksauksen vedestä, tipasta perusvoidetta ja lempihajuvedestäni. Onnistuisikohan?