lauantai 27. helmikuuta 2010

Kaikki hyvä loppuu aikanaan...

...mutta onneksi sitä yleensä saa lisää, ainakin Body Shopista!



Tämä lahjaksi saamani Body Shopin mansikkainen vartalovoi on sellainen tuote, jota olen käyttänyt oikein säästeliäästi voidakseni nauttia siitä pidempään. Nyt kyseinen ihanuus on kuitenkin lopuillaan ja on aika jättää sille haikeat jäähyväiset. Eikö totta, että nyt kun minulla ei ole yhtään vartalovoita, saan käydä vartalokaupassa sellaisen itselleni ostamassa? (Krhm, vartalovoiteita kyllä on kaapit täynnä...)

Ai niin, olen eräänlaisessa kestoltaan määrittelemättömässä ostolakossa. Välillä täytyy vähän rajoittaa kosmetiikkashoppailua ettei pääse mopo lähtemään käsistä. Lakkoni tosin käsittää kaikki namit: niin kosmetiikan kuin sokeriherkutkin! Saa nähdä kummasta pystyn pitämään näppini erossa pidempään...

perjantai 26. helmikuuta 2010

Vomited-Up




Tilasin Tigi Catwalkin Sexed-Up Bodybuilding -shampoon netistä, koska kaipasin erittäin tuuheuttavaa shampoota. Tämä sellaiseksi ilmoittautui netistä lukemieni kehujen ja tuoteselosteen perusteella: taisipa olla sopivasti vielä tarjouksessakin. Tuoksuna on "rasberry lemonade", mikä sekin vielä purkin kyljessä kuulostaa ihan kivalta...

Kyllä tuote hommansa hoitaa: antaa sitä kaipaamaani runsautta ja ilmavuutta paksuun, raskaaseen pehkooni jota maan vetovoima kutsuu ja joka siksi näyttää turhan usein päätä myöden läsähtäneeltä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen shampoo jota en kerta kaikkiaan pysty käyttämään, vaikka se onkin hyvin tehokasta ja tekee tukasta ihanan tuuhean.

Hyvän tuotteen tuhoava paholainen on tällä kertaa tuoksu! Se nimittäin on todella epämiellyttävä, muistuttaa esanssista siideriä - tarkemmin sanottuna tuoksuu samalta, miltä huoneenlämmössä seissyt siideri haisee aamulla krapulassa kun oksennus on jo muutenkin lähellä. (Tästä ei kuitenkaan kannata päätellä että tilanne olisi minulle erityisen tuttu, ei nimittäin onneksi ole!) Kalanmaksaöljyä pystyy nielemään nenästä kiinni pitäen, se maistuu kammottavalta mutta tekee hyvää ja maun voi huuhtoa suusta vedellä samantien. Mutta tämä shampoo suorastaan kuvottaa ja epämiellyttävä haju jää kylpyhuoneeseen ja tietenkin tukkaan liian pitkäksi aikaa.

Nykyään pyrinkin siihen, että jos tilaan netistä, käyn tuoksuttamassa tuotteita ihan livenä vaikkapa Stockmannilla (sieltä löytyy hyvä valikoima Tigejä). Ja kaikki muut tähän mennessä kokeilemani Tigit ovatkin loistotuotteita ainakin tuoksunsa puolesta. Tämä Sexed-Up -puteli täytynee laittaa kiertoon, tai odottaa sitä kun seuraava flunssa-aalto tukkii nenäni..

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Baby Babe

Minulla on vain vähän luottotuotteita, siis sellaisia perusjuttuja joita kotoani löytyy aina. Joitakin varastojeni vakiasukkaita kuitenkin on, kuten nämä kaksi jotka seuraavaksi esittelen. Molemmat sattuvat olemaan vauvojen herkälle iholle tarkoitettuja, mutta sopivat mainiosti myös aikuisemmalle iholle.





Natusan sinkkivoidetta piti hamstrata useampi purkki kun olivat marketin poistolaarissa puoleen hintaan. Olen kokeillut myös Ainu -merkkistä sinkkipastaa mutta tämä Natusan on minulle mieleisempi. Tätä kuluu ihan mukavaa tahtia ja ilman en enää tulisi toimeen. Sinkkivoide hoitaa todella tehokkaasti ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. Se on niin rasvaista, että suosittelen käytettäväksi vain öisin vaatteiden tahriintumisen välttämiseksi. Kasvoihin tai muuten herkille ihoalueille en ole uskaltanut tätä laittaa. Kyseinen aine vaalentaa kuulemma myös raskausarpia, vinkiksi venyneen ihon jättämistä jäljistä kärsiville.





Myös vauvatalkkeja olen käyttänyt jo vuosikaudet. Muutamia olen kokeillut, Natusanin perustalkki on hyvä mutta suosikkini on tämä ulkomailta ostamani Johnson's Bedtime Powder. (Ihme kun tätä tuntuu löytyvän kaikkialta paitsi Suomesta!) Se on miedosti hajustettu mukavan rauhoittavalla tuoksulla, taisi olla laventelia ja kamomillaa. Näin talvella talkin käyttö on vähäistä. Sen sijaan se on tarpeen kesällä hiostavaan aikaan, jolloin sitä voi pirskotella varpaanväleihin, kainaloihin, ihopoimuille ja taipeisiin jotka helposti hiostuvat. Talkki imee ylimääräisen kosteuden tehokkaasti ja pitää ihon sileänä. Joskus pitäisi kokeilla myös Body Shopin ihotalkki ja Lushin talkkimainen deodorantti, joka sattuu tuoksumaan kookokselta - nam!

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Loppuneita tuotteita

Tässäpä muutama hiljattain loppuun käyttämäni tuote. Pyrin kuvaamaan tuotteet vähän ennen lopullista tyhjenemistä, jotta kuvasta saa vähän käsitystä millaista tavaraa purkit ovat sisältäneet.





Lushin butter cream Ring of Roses. Ostin tämän heräteostoksena (yllättäen) tuoksun perusteella Tukholman Lushista. Käyttötarkoitus ei minulle ihan valjennut, mutta käytin sitä suihkuvoiteena. Oli hämmentävän erilaista käyttää suihkutuotetta joka ei vaahdonnut :) Mitenkään pesevä tämä ei mielestäni ollut, ei tosin varmaan ollut tarkoituksaan. Iho tuntui sen jälkeen ehkä vähän pehmeämmältä mutta ei mitenkään radikaalisti. Kannessa kehotetaan kokeilemaan voidetta jäähdytettynä. Tarkoituksenani olikin kokeilla, mutta tämä 100g kului aika nopsasti muutaman suihkukerran aikana ja valitettavasti unohdin laittaa sen välillä jääkaappiin. Vaikka tuoksu olikin mitä mainioin, en usko että ostaisin tätä tuotetta uudelleen, sillä minulla ei mielestäni ole tarvetta suihkutuotteelle, jonka ainoa tarkoitus on kosteuttaa.





Maybellinen Dream Matte Mousse -meikkivoide. Tästä tuli ehdottomasti suosikkimeikkivoiteeni, vaikka tuo Ivory -väri taisi olla iholleni astetta liian tumma. Vaahtomaisen meikkivoiteen kanssa vähän taitamattomampikin meikkaaja selviää sillä väri levittyy nestemäistä meikkivoidetta tasaisemmin. Jos jotain miinusta pitäisi etsiä, niin peittävyys ei ole ihan samaa luokkaa kuin voidemaisissa, mutta mielestäni silti riittävä.





Doven Deep Repairing Cream - hiuksiin jätettävä hoitovoide. Jätin tämän yleensä yöksi muhimaan tukkaani ja aamulla olin tyytyväinen kosteutettuihin, helposti kammattaviin hiuksiin. Muistaakseni ostin tämän tarjoushintaan, ehkäpä kahdella eurolla - onkin mahdollista, että koko tuotetta ei enää valmisteta. Sääli jos näin on, sillä tämä oli melko hyvää tavaraa ja antoi hellää hoitoa takuilleni.





Samoin olen tyytyväinen XZ Muumi -selvityssuihkeeseen. Tämäkin on ollut niin riittoisaa (ja toisaalta vuorotellut käytössä kahden muun selvityssuihkeeni kanssa) että myytävän pullon ulkoasu on ehtinyt välillä muuttua. Mahdottoman ihana tuote, selvittää takkuiset hiukset hellävaraisesti ja jättää jälkeensä söpön karkkituoksun. Toisin kuin jotkut selvityssuihkeet, tämä ei jätä hiuksiin tahmaista ja raskasta pintaa.

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Eivätkö nämä ikinä lopu?

Jotkut tuotteet ovat sellaisia, joista haluaisi kovasti tykätä, mutta jotka eivät kulu sitten millään. Niitä ei huvita käyttää kun tarjolla on kivempia vaihtoehtoja, vaan ne lojuvat kylpyhuoneen kaapissa vanhenemassa. Vikana on joko tuoksu tai koostumus (tai molemmat) tai ihan vaan yleinen kyllästyminen. Ahkeralla tuotteiden testaajalla tällaisia hutihankintoja valitettavasti välillä tulee.

Nyt olenkin ottanut asiakseni käyttää näitä pikku hiljaa loppuun. Roskiin en kurjaakaan tuotetta heittäisi, sillä tarkoituksessaan ne kyllä toimivat välttävästi. Tässä muutama esimerkki hitaasti kuluvista tuotteistani.





Natusanin vauvoille tarkoitettu suihkugeeli. En vaan tykkää tuoksuttomasta suihkutuotteesta, vaikka koostumus on mukavan pehmeä. Samoin esimerkiksi Erisanin hajustamaton hoitoaine kului aikanaan erittäin hitaasti. Jätän nämä tuoksuttomat jatkossa niille vauvoille ja tuoksuallergisille.





Melko mitätön tuoksu, karviainen - mutta ei kai karviainen oikeastikaan tuoksu miltään? Tämäkin tuote on lapsille tarkoitettu, joten ymmärrettävää että tuoksu ei ole niin hyökkäävä kuin tällainen aikuinen tuoksufani toivoisi.





Body Shopin tuotteet ovat yleensä aivan ihania, ja niin luulin tämänkin olevan. Kookos ja vanilja kuuluvat suosikkituoksuihini. Suihkuvoiteen koostumus on ihanan paksu, mutta tuoksussa on joku häiritsevä tekijä. Ihan kuin tuote olisi alusta asti haissut vähän pilaantuneelta. Tästä syystä en meinaa saada tätä kulumaan, vaikka se on kohta pari vuotta asunut kylpyhuoneessani ja alkaisi olla korkea aika saada se tyhjäksi.






En ole oppinut tykkäämään geelimäisistä kasvonaamioista, ajattelinkin käyttää loput tuotteesta vaikkapa jaloille. Ei lainkaan minulle sopivaa ainetta, vaikka monista muista Freemanin tuotteista on tullut suosikkejani. Esimerkiksi avokadoa ja kauraa sisältävä Facial Clay Mask on aivan täydellinen tuote kaikin puolin. Ihanaa persikkaista kasvojen kuorintaa Freeman ei ilmeisesti enää valmista. Myös Papaya Hair Care -shampoot ja hoitoaineet ovat laatutavaraa.